Zo werkt de verzekerde waarde bij een autoverzekering

Zo werkt de verzekerde waarde bij een autoverzekering

Een autoverzekering dekt je financieel in het geval van schade aan je auto of wanneer je aansprakelijk bent voor schade aan een andere auto door jouw voertuig. Het beschermt je dus tegen financiële aansprakelijkheid als jouw auto beschadigd, gestolen of vernield wordt bij een ongeval, brand of een andere natuurlijke of door de mens veroorzaakte schade. Het type dekking dat je van je verzekering ontvangt, is afhankelijk van het type autoverzekering dat je kiest. In dit artikel vertellen we je meer over autoverzekeringen en de verzekerde waarde van je auto.

WA-autoverzekering

Een autoverzekering van derden biedt alleen dekking voor schade (overlijden, invaliditeit, letsel en meer) aan een derde partij. Het tarief voor autoverzekeringen door derden wordt berekend en jaarlijks herzien.

Uitgebreide autoverzekering

Een uitgebreide autoverzekering biedt totale dekking tegen aansprakelijkheid van derden, personen, eigendommen en voor eventuele schade aan jouw eigen voertuig (botsing, diefstal, ongeval en meer). Je kunt ook profiteren van een ruime keuze aan opties, zoals nul afschrijving, pechhulp, persoonlijke ongevallendekking en meer tegen een extra premie. Dit type regeling is een 360-graden autobeschermingsregeling, perfect voor alle autobezitters. Daarom is het raadzaam om een ​​uitgebreide autoverzekering af te sluiten om jouw voertuig volledig te beschermen. Bij 123bestelautoverzekering vind je hier meer informatie over.

De ideale autoverzekering kiezen

Het lijdt geen twijfel dat factoren zoals de claimafwikkelingsratio, klantbeoordelingen enzovoorts belangrijk zijn bij het kiezen van de beste autoverzekering. Maar wat van cruciaal belang is, is het selecteren van een polis die je voorziet van een adequaat verzekerd bedrag op basis van jouw behoeften. Het is essentieel om een ​​balans te vinden tussen de dekking van jouw autoverzekering en het bedrag dat jij als premie betaalt. Dit komt omdat het rijden met een onderverzekerde of oververzekerde auto nadelig kan zijn voor jouw behoeften. Als jouw auto onderverzekerd is, dekt de autoverzekering bij schade of reparatie niet de volledige reparatiekosten. In dit geval kun je mogelijk niet genieten van de voordelen van jouw verzekeringsplan. Aan de andere kant, als jouw autoverzekering overgewaardeerd is, moet je een hogere premie betalen, wat misschien niet de beste optie is.

Wat is verzekerde waarde en waarom is het belangrijk?

Om het bovenstaande te voorkomen is het belangrijk om te weten wat jouw verzekerde waarde is. Jouw autoverzekering is een langetermijninvestering, en wanneer je jouw verzekeringsbedrag claimt krijg je mogelijk niet het bedrag dat je verwacht. De belangrijkste reden voor de aftrek is de verzekerde waarde. Dit is het maximaal verzekerde bedrag; het door jouw verzekeraar overeengekomen bedrag dat bij diefstal of (gedeeltelijk) verlies aan jou wordt vergoed. Met andere woorden, de verzekerde waarde is de veronderstelde huidige marktwaarde van jouw verzekerde auto. De verzekeringsmaatschappij bepaalt deze waarde op basis van de huidige waardering van de fabrikant en de afschrijving op basis van de leeftijd van het voertuig. Autoverzekeringsmaatschappijen behandelen auto’s als verplichtingen waarvan de waarde jaarlijks wordt afgeschreven.

Ten slotte: het is belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je jouw autoverzekering afsluit. Je kunt dit online doen met 123bestelautoverzekering.nl

Reacties zijn gesloten.