Welke verzekeringen heb je nodig voor een goedkope auto?

Welke verzekeringen heb je nodig voor een goedkope auto?

Heb je net een goedkope auto gekocht en vraag je jezelf nu af welk type autoverzekering je nodig hebt om jezelf te beschermen? Het juiste antwoord hangt voor een groot deel af van het voertuig dat je hebt. Ook is het afhankelijk van de plaats waar je woont en wat jouw individuele behoeften zijn. Het is mogelijk om aan de hand van een handige tool een indicatie te krijgen van wat een autoverzekering jou gaat kosten. Dit is mogelijk op autoverzekering berekenen. In dit artikel bespreek ik een aantal verzekeringen die beschikbaar zijn om jou veilig op de weg te houden.

Aansprakelijkheidsdekking

In Nederland is een aansprakelijkheidsdekking wettelijk verplicht. Dit type van beleid beschermt je in het geval dat er een ongeval plaatsvindt dat jouw schuld blijkt te zijn. Deze dekking dekt lichamelijk letsel of materiƫle schade die kan optreden als gevolg van het ongeval. Het kan ook medische kosten, juridische kosten, verloren loon en andere kosten in verband met een ongeval dekken. Aansprakelijkheidsdekking komt meestal in drie delen: lichamelijk letsel aansprakelijkheid, schade aan eigendommen aansprakelijkheid en persoonlijk letsel bescherming.

Uitgebreide dekking

Uitgebreide dekking is optioneel, maar sterk aanbevolen voor alle bestuurders, ongeacht de leeftijd of waarde van hun voertuig. Dit type beleid dekt zaken als diefstal, vandalisme, brandschade, overstroming en hagelschade. Uitgebreide dekking omvat ook glas reparatie als jouw voorruit wordt gebarsten. Dit is een veel voorkomende gebeurtenis voor oudere auto’s met zwakke voorruiten. Als jouw voertuig onherstelbaar beschadigd is als gevolg van een ongeval of een ander gedekt incident, kan de uitgebreide dekking helpen betalen voor een vervangend voertuig tot de werkelijke contante waarde van jouw huidige voertuig. Vooruit plannen voor onverwachte kosten is de sleutel als het gaat om het verzekeren van een goedkope auto.

Botsing dekking

Botsing dekking helpt betalen voor schade veroorzaakt door botsingen met een ander voertuig of object, zoals bomen of een vangrail. Het helpt ook reparaties te dekken als jouw auto omrolt tijdens een ongeval of als het beschadigd is door hagel of puin van de banden van een andere bestuurder. Botsing dekking kan vooral gunstig zijn als je rijdt in een ouder model auto met verouderde veiligheidsvoorzieningen, zoals veiligheidsgordels en airbags. Zonder botsing dekking kunnen deze reparaties een stuk duur worden.

Wil je graag een autoverzekering afsluiten? Klik hier!

Reacties zijn gesloten.