De toekomst van voertuigen

De toekomst van voertuigen

Auto’s en andere voertuigen zijn natuurlijk al een hele hoop veranderd sinds ze ooit uitgebracht zijn. Toch is er nog heel veel wat eventueel nog meer veranderen zou kunnen bij de auto en wat verbeterd zou kunnen worden. Het ligt natuurlijk ook in de lijn der verwachting dat er nog het een en ander verbeterd kan worden aan de auto’s die we op dit moment gebruiken. In deze tekst gaan we dan ook een kijkje nemen bij de eventuele veranderingen die er plaats zouden kunnen vinden bij de auto van de toekomst.

Brandstof

We zijn tegenwoordig natuurlijk al veel meer auto’s die op voor de helft elektrisch rijden of zelfs helemaal elektrisch kunnen rijden. In de verwachting ligt het dan ook dat auto’s steeds minder brandstoffen nodig zullen hebben om te kunnen rijden. Op dit moment gebeurt dat vooral door elektrische auto’s maar er zijn een hoop verschillende onderzoeken bezig die auto’s willen laten rijden op zonlicht door collectoren op de auto te plaatsen welke hierdoor opgeladen wordt. Ook zijn er zelfs studies bezig om auto’s op bacteri├źn te kunnen laten rijden. Er zit dus nog een hoop aan te komen wat betreft de aandrijvingen van auto’s.

Een auto die zich aan kan passen

Auto’s kunnen zich tegenwoordig al steeds meer aanpassen aan verschillende situaties. Door op een knop te drukken, wordt de auto geschikt om op een nat wegdek te rijden en met een andere knop rijdt de auto juist weer beter tijdens andere situaties. De auto van de toekomst zal zichzelf aan kunnen passen. Hierdoor hoeft iemand dus niet op te letten op de situatie op dat moment, maar kan de auto dit zelf inschatten. Hij voelt door verschillende sensoren bijvoorbeeld dat de weg nat is en zal hierdoor de rijstijl aanpassen. Hetzelfde geld natuurlijk voor andere situaties en wanneer we nog verder kijken zal het zelfs eens zo kunnen zijn dat een auto door water of de lucht kan gaan wanneer dat nodig is, maar daar zijn we natuurlijk nog lang niet.

Zelfrijdende auto’s

Ze zijn op dit moment nog vol in de ontwikkeling en er zijn zelfs al een aantal testen met deze voertuigen gedaan. We hebben het dan over een zelfrijdende auto. De auto hoeft niet meer bestuurd te worden door een chauffeur, maar kan zichzelf naar verschillende locaties brengen. De eigenaar van de auto hoeft alleen maar in te stappen en aan te geven naar welke locatie hij gebracht wil worden. Wellicht is het in de toekomst niet eens meer nodig om een rijbewijs te halen om een auto te hoeven besturen. De auto rijdt zichzelf naar de locatie zonder dat deze hierbij hulp nodig heeft.

Reacties zijn gesloten.